Феновете на испанския шампион Барселона се радват на най-добрата и балансирана версия на суперзвездата Лионел Меси, отбелязва вестник "Марка".

Изданието взима под внимание показателите на аржентинеца от сезон 2014/15 насам, изчислявайки головете и асистенциите му.

Както е известно, именно преди четири години под ръководството на Луис Енрике Лео изведе Барса до исторически втори требъл.

През настоящата кампания Бълхата има фантастични показатели - 36 гола и 18 асистенции във всички турнири. Той е участвал пряко във вкарването на 54 попадения или близо половината от всички голове (109), отбелязани от каталунците този сезон.

На този етап от сезона това е най-високият актив на Меси в класацията "Гол + Пас" от сезон 2014/15 насам. По онова време той имаше 41 гола и 20 асистенции в средата на март.

В петте водещи първенства на Стария континент капитанът на Барса е безспорен №1 както по вкарани голове, така и по асистенции.

В Шампионската лига той дели първото място при стрелците с Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен), като двамата имат по 8 попадения.