Бъдещето на халфа на Барселона Филипе Коутиньо изглежда решено и от клуба са категорични в намерението си да го продадат през лятото, макар че отборът ще бъде на сериозна загуба, твърди в свой ексклузивен материал електронното издание Goal.com.

Изданието също така твърди, че трансфер в Манчестър Юнайтед е доста малко вероятен за бразилеца, макар че "червените дяволи" са сочени като фаворит да го вземат в своите редици след края на сезона.

Според последни информации най-вероятната дестинация за Коутиньо ще бъде ПСЖ, като за преминаването му в тима от френската столица помага и Неймар, който е близък приятел с бившата звезда на Ливърпул, а освен това двамата са съотборници в националния тим на Бразилия. Причината за желанието на Коутиньо да не се връща към Англия е, че неговото семейство така и не е могло да се адаптира към живота на Острова и той е готов да се съобрази със своите близки, а Париж изглежда доста апетитна дестинация.

От Барса ще разглеждат само оферти над 80 милиона евро. Отборът при всички положения ще бъде на значителна загуба от платените за кариоката 120 милиона в евро, но в крайна сметка се надява поне да избие голяма част от тези пари с продажбата на Коутиньо.