Защитникът Жан-Клер Тодибо, който през зимата пристигна в Барселона от френския Тулуза, от лятото може да напусне Ноу Камп в посока Амстердам, пише вестник Спорт.

19-годишният футболист може да бъде част от сделката по преминаването на холандския защитник Матайс де Лихт от Аякс в Барселона. Но изданието не уточнява дали Тодибо ще премине в Амстердам с постоянен договор или под наем.

Барселона има сериозен интерес към Матайс де Лихт и от клуба са готови да се разделят с 60 милиона евро, за да го вземат. Но от Аякс настояват на 100 милиона и това кара ръководството на каталунците да предложи пари плюс играч.

Тодибо беше привлечен през зимата, като първоначално играчът трябваше да се присъедини като свободен агент от Тулуза след 30-и юни. Но французите се ядосаха от факта, че Барса ще го вземе без пари и започнаха някои непопулярни действия, като в крайна сметка той премина тази зима и досегашният му клуб получи известна компенсационна сума.

Жан-Клер Тодибо също е смятан за играч с огромно бъдеще, тъй като стартира в мъжкия футбол във френското първенство едва на 16 и на 19 вече има три сезона зад гърба си.