Голямата звезда на Барселона Лео Меси е най-скъпоплатеният футболист в света, показа изследване на France Football.

Годишните доходи на петкратния носител на Златната топка възлизат на 130 милиона евро преди облагане с данъци. Големият конкурент на аржентинския гений за №1 планетата – Кристиано Роналдо, е плътно по петите му.

Асът на хегемона Ювентус печели по 113 млн. евро, като при него се наблюдава ръст от 10 млн. евро, след като напусна Реал Мадрид, за да премине при "бианконерите".

Челната тройка се допълва от най-скъпия футболист в историята Неймар. Приходите на бразилския техничар възлизат на 91,5 млн. евро. След тях се нареждат звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман (44 млн. евро) и Гарет Бейл от Реал Мадрид с 40,2 млн. евро.

Доминацията на испанските клубове в челото по заплати прави впечатление, въпреки че в Англия се славят като най-щедрите клубове.

Информациите за възнагражденията идват на фона на вчерашното изказване на Папа Франсис. Той призова феновете на Барселона да не наричат Меси Господ. Привържениците на каталунците изписват аржентинеца като D10S, което е игра на думи от испанското dios (на български – Господ) и номера на неговата фланелка.

Колаж: twitter.com/rugue4