Треньорът на Барселона Ернесто Валверде призна, че шампионите са зависими от голямата си звезда Лионел Меси, който избухна с пореден разкошен гол от пряк свободен удар при снощното драматично равенство 4:4 с Виляреал.

"Имаше моменти, в които изглеждаше, че можем да спечелим без никакви проблеми, но след това Виляреал не създаде много проблеми, а в края ние обърнахме нещата. Този мач показва колко е трудно в Ла Лига. Не можеш да си мислиш, че ще имаш лесен мач, трябва да се бориш до самия край", каза Валверде.

"Когато правиш промени в състава, обикновено то е защото си мислиш, че е за добро. Пике има четири жълти картона и ние преценихме, че е риск да го пуснем, защото можеше да си изкара пети жълт картон и да пропусне мача с Атлетико. Освен това не е почивал в първенството. Един от застрашените от наказание играчи трябваше да бъде на терена и това се оказа Артуро Видал."

"Луис Суарес никога не се предава и винаги се появява на правилното място в правилното време, както стана и при гола му за 4:4. Що се отнася до Меси, срещу Еспаньол той изпълни прекия свободен удар над вратата, а този път реши да вкара чрез гредата. Той продължава да чупи рекорди."

"На нас ни се искаше да вземем трите точки, но показахме добра реакция в този труден мач. Винаги искаме да печелим, но снощи нещата изобщо не се развиваха по наш вкус към края. Този мач ще ни помогне, защото ни показа, че трябва да сме много отдадени, за да спечелим титлата."

"Допуснахме твърде много ситуации пред вратата си. Но проблемът не беше само в защитата. Трябва да контролираме нещата по-добре. Разбира се, че сме зависими от Меси. Всеки отбор би бил зависим от него, но ние можем да играем и без него. В първите 15 минути от мача нямаше Меси-зависимост, каквато беше налице в последните 15 минути", допълни специалистът.