Уеска - Барселона, мач от 16-финалите на турнира за купата на Испания. Стадион "Ел Алкорас", начало 23.00 часа.

 

Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Масип

Защитници: Матийо, Бартра, Адриано, Монтоя, Дъглас, Едгар Ле

Полузащитници: Иниеста, Ракитич, Рафиня, Сержи Роберто, Сержи Сампер

Нападатели: Педро, Мунир, Сандро

Контузен: Вермаелен
Извън групата: Браво, Алвеш, Пике, Алба, Масчерано, Бускетс, Шави, Меси, Неймар, Суарес

 

 

ПРОГНОЗА: Барселона гостува на третодивизионния Уеска в мач от 16-финалите на турнира за купата на Испания.

Каталунците разбира се са пълни фаворити за крайния успех, но е интересно дали те ще успеят да убият всякаква интрига още в първия мач.

Това няма да е чак толкова лесно, тъй като Луис Енрике прецени, че има нужда да даде почивка на повечето основни футболисти. Наистина, Барса премина през серия от три нелеки мача, като особено последното гостуване на Валенсия бе много трудно. Каталунците обаче успяха да измъкнат драматична победа с 1:0 с гол на Серхио Бускетс в последната минута и вече са в серия от 5 поредни победи във всички турнири.

За днешния мач обаче те трябва да се справят без всичките си звезди и почти целия първи отбор. Все пак в тима се завръща Андрес Иниеста, който заедно с Ракитич и Педро ще бъде най-опитния играч на терена.

Уеска имаше сериозни затруднения в досегашните мачове от турнира, преди да стигне до това ниво. В първенството обаче тимът се справя отлично и се намира на трето място в класирането. Особено добра е домакинската форма, като все още не е допусната загуба при 7 победи и 2 равенства.

Интересно ще е и в какво състояние ще бъде терена. В събота бе отложен мачът срещу Фуенлабрада заради наводнен терен. Сега домакините настояват, че всичко е наред. Предвид техничния стил на Барса обаче те няма да имат нищо против, ако теренът е по-тежък от обикновеното.

Така Барса може да се затрудни с измъкване на победата и дори и да го направи, надали ще бъде с голяма разлика. Все пак каталунците са фаворити за успеха.

Резултат: 1:2