Офанзивният полузащитник на Барселона Филипе Коутиньо е в усилено търсене на нов проект, където да бъде главно действаше лице както в Ливърпул, пише вестник "Спорт".

Кариоката се представя много под очакванията на стадион "Ноу Камп", където има и своите избухвания, но със сигурност не оправдава огромната сума (160 млн. евро), пръсната за него през януари миналата година.

Тази седмица агентите на Коутиньо ще се срещнат с представители от ръководството на Барселона, за да обсъдят бъдещето на играча. Срещата ще се състои след реванша от Шампионската лига с Манчестър Юнайтед, който е утре.

Треньорът Ернесто Валверде вярва в качествата на Коутиньо и няма нищо против да го задържи в отбора. Техничарят се радва на добри взаимоотношения с тарторите в съблекалнята. Твърдо зад него са Лео Меси и бившият му съотборник от "Анфийлд" Луис Суарес.

Коутиньо се чувства обичан, но вече започнал да се съмнява дали престоят в Барселона е най-доброто решение за кариерата му. Той започнал да мисли за евентуално ново предизвикателство и за проект, който да се върти около него.

От Барселона са запознати с мислите на звездата и това е наложило спешната среща с неговите представители. Към момента най-сериозен интерес към Филипе проявяват Манчестър Юнайтед, ПСЖ, Челси и Ювентус.

Италианците са готови да предложат на Барселона бартер, който ще взриви пазара - Коутиньо да премине в редиците на "старата госпожа", а фланелката на испанския шампион да облече Пауло Дибала.