Защитникът на Барселона Жерард Пике има възможността да стане едва вторият футболист на отбора този сезон, разписвал се поне веднъж във всяка една официална надпревара.

Другият такъв е бързакът Осман Дембеле, който постепенно започва да разкрива потенциала, демонстриран в редиците на Борусия Дортмунд. 

Французинът вкара 8 пъти за първенство, два пъти за Купата на Испания, три пъти в Шампионската лига и веднъж за суперкупата на Испания. 

Пике остана единственият играч на Барса, който може да постигне това. Жерард има 4 гола в Ла Лига, две попадения в турнира на богатите и едно за суперкупата на Испания, като бранителят е един от водещите реализатори на своя отбор.

Мъжът на певицата Шакира не е вкарвал само за Купата на Испания този сезон и има един мач, за да го направи - във финала срещу Валенсия на 25 май.

Интересното е, че през този сезон Пике изравни най-добрите си голмайсторски показатели в рамките на една кампания. Той имаше общо 7 гола и през сезон 2014/15, като тогава бе вкарал пет пъти в Ла Лига и по веднъж за Купата на Испания и в Шампионската лига.

Жерард е вкарал поне по един гол в последните 11 сезона в Ла Лига. Като цяло с екипа на Барса той има 45 попадения, като 26 са за първенство и 12 - в турнира на богатите.