Голямата звезда на Барселона Лео Меси не скри радостта си след победата с 3:0 над Ливърпул в първи 1/2-финален мач от Шампионска лига, игран на "Камп Ноу".

Петкратният носител на Златната топка за пореден път открадна шоуто, след като се разписа два пъти срещу мърсисайдци. Аржентинският гений заяви, че сблъсъкът не е бил лесен, тъй като каталунците не са свикнали да се играе по подобен начин срещу тях.

На моменти англичаните диктуваха събитията на терена и сериозно притиснаха домакините, но липсата на късмет пред гола ги лиши от по-добър резултат.

"Ливърпул е много силен физически. Трябваше да положим големи усилия, но най-важното е, че не допуснахме гол. След почивката бяхме принудени да се защитаваме, но издържахме", заяви Меси.

Статистиката за вторите 45 минути показва, че островитяни имат предимство при владеенето на топката – 56%, но именно тогава допуснаха два гола във вратата си.

И двете попадения бяха дело на Меси, като той оформи крайния резултат след фамозен фаул. "Исках да пратя топката там, където отиде. Получи се наистина хубаво", добави Меси.

Реваншът ще се играе на 7 май. "Накрая пропуснахме да вкараме още един гол, но и 3:0 е отличен резултат. Нищо не е решено и на "Анфийлд" ще е тежко. Ливърпул ще направи всичко, за да ни притисне", завърши Меси.