Изританият позорно от Ливърпул в Шампионската лига първенец на Испания Барселона спечели последния си домакински мач в Ла Лига с 2:0 над Хетафе.

Артуро Видал откри резултата към края на първата част, а в 89-ата минута Лео Меси сложи точка на спора. Двубоят от 37-ия кръг нямаше никакво значение за каталунците, които си бяха осигурили титлата още по Великден. 

За столичани обаче поражението е горчиво, защото ги извади от челната четворка и навярно ще изпепели надеждите им за историческо участие в турнира на богатите.


Домакините започнаха доста плахо за своите стандарти и не сътвориха нищо съществено в цялата първа четвъртина на двубоя. В същото време гостите действаха със самочувствие и десетина минути след началото Молина излезе на стрелкова позиция, но би високо.

В 26-ата минута топката все пак се озова в мрежата зад Силесен. Изтеглената напред отбрана на Барселона беше спипана на бърза контраатака, завършена майсторски от Молина. Попадението обаче беше отменено заради тънка засада на нападателя.

Изключително активният Молина като че ли винаги се оказваше на точното място, защото получи още две възможности за стрелба, но и в двата случая не уцели вратата. При първата прилична атака на домакините Иван Ракитич реши да стреля от движение, но не изненада вратаря Сориа.

Барселона откри резултата от нищото в 39-ата минута. Лео Меси центрира в наказателното поле и Жерард Пике отклони леко с глава, за да предизвика спасяване на Сориа. Артуро Видал обаче дебнеше наблизо и направи успешна добавка.

Десетина минути след почивката Лео Меси получи леко вляво в наказателното поле и опита да копне покрай вратаря, но Сориа реагира адекватно и спаси. Малко след това се стигна да невероятен пропуск отблизо на Малком.

В средата на второто полувреме Меси беше изведен сам срещу вратаря и страничният съдия не вдигна флага си. Лео прехвърли Сориа, но пред голлинията защитник изчисти и едва тогава беше маркирана засада.

Десетина минути преди края на редовното време Барса сътвори много добра постепенна акция, завършена с мощен, но леко висок снаряд на Карлес Аленя. Последва солова акция на Меси, завършена по идентичен начин с изстрел над напречната греда.

Влезлият като резерва Абел Руис получи страхотен шанс, но би в обсега на вратаря. Буквално секунди по-късно същото стори и самият Меси от малък ъгъл.

В 88-ата минута Хетафе имаше невероятна възможност да изравни, но ударът с глава отблизо на Молина срещна лявата греда!

Наказанието на Барселона не закъсня и още в следващата си атака домакините сложиха точка на спора. Меси получи от Сержи Роберто в наказателното поле и не сбърка, вкарвайки отблизо своя гол №35 през сезона.

 

Барселона - Хетафе 2:0

1:0 Артуро Видал - 39'
2:0 Лионел Меси - 89'