Ръководството на Барселона се опасява, че трансферът Матайс де Лихт от Аякс може да се провали поради интереса на други клубове.

Според "ESPN", оптимизмът на каталунския клуб е намалял поради повишения интерес от Байерн Мюнхен, Ювентус, Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед. Шефовете на Барселона са недоволни от прекомерните финансови изисквания на 19-годишния холандец и неговия агент Мино Райола.

Основният проблем на испанския шампион, е че Райола се опитва да се възползва от интереса на други клубове, както и доброто представяне на защитника през сезона, за да постигне най-високата заплата за де Лихт.

В сезон 2018/19 г. Матайс де Лихт изигра 55 мача във всички турнири, вкара 7 гола и даде 4 асистенции. Той помогна на Аякс да спечели шампионата на Холандия, Националната купа и да стигне до полуфиналите в Шампионската лига.

Както е известно, снощи стана ясно, че английският Ливърпул няма никакви намерения да участва в трансферния покер за де Лихт и би било интересно дали Барса ще последва примера на мърсисайдци.