Стана ясна причината за проваления трансфер на Адриен Рабио в Барселона. Както е известно, французинът напуска ПСЖ през лятото и може да бъде привлечен без пари.

Положението на свободен агент прави техничарят един от най-апетитните футболисти на пазара и дълго време се смяташе, че той ще продължи кариерата си на стадион "Ноу Камп".

Оказа се обаче, че самият Рабио е блокирал сделката заради алчност. Той пожелал от "блаугранас" да му платят 15 милиона евро на ръка, което отказало испанците от него.

Преди това майката на халфа Вероник поискала за сина си годишна заплата в размер на 10 милиона евро - чисто! В Барса са изчислили, че играчът ще им излезе твърде скъп, защото 10 милиона евро трябва да се платят на ПСЖ заради развитието на Адриен като професионалист.

Като се добавят и данъците към заплатата, Рабио щял да излезе на каталунците общо 125 милиона евро при сключване на петгодишен договор, без бонусите за постигнати резултати.

Освен това в Барса не останали впечатлени от трудния характер на французина и от факта, че е мамино синче на алчната Вероник, която приела ролята си на импресарио доста на сериозно.

През последните седмици Рабио е упорито свързван с Реал Мадрид, както и с италианския хегемон Ювентус.