Испанският шампион Барселона официално подкрепи треньора Ернесто Валверде след провала срещу Валенсия във финала за Купата на Испания, но все пак има вероятност специалистът да си тръгне.

Вестник "Спорт" разкрива, че в контракта на Валверде има клауза, според която той или ръководството могат да прекратят отношенията си.

Както е известно, наставникът преподписа през месец февруари до 30 юни 2020 година, но издънките в Шампионската лига срещу Ливърпул и срещу "прилепите" поставиха бъдещето му под съмнение.

Сред шефовете цари мнението, че Валверде не си е научил урока от миналия сезон, когато Барса отпадна от Рома на четвъртфиналите в Шампионската лига след успех с 4:1 на "Ноу Камп". 

Към момента Дон Ернесто се ползва с доверието на играчите си, но настроението в клуба е доста минорно, въпреки тоталната доминация в Ла Лига - Барса спечели титлата за осми път в последните 11 кампании.

Практически преподписването на договора на Валверде няма никаква тежест, тъй като клубът може да го разкара това лято, без да се налага да му плаща неустойка.