Най-скъпият футболист в историята – Неймар, е твърдо решен да напусне ПСЖ още това лято. Той вече е обявил намерението си пред президента на клуба Насер Ал-Хелаифи.

Според испанските медии, двамата са провели разговор на четири очи след изказването на боса, че е време футболистите да престанат със звездоманията си и да станат по-отговорни.

Предполага се, че думите му бяха насочени към бразилския национал, който се скара с редица съотборници след преминаването си на "Парк Де Пренс".

Именно заради това Неймар, цитиран от Mundo Deportivo, е заявил в прав текст на Ал-Хелаифи: "Не искам повече да играя тук. Искам да се прибера вкъщи, откъдето никога не трябваше да си тръгвам".

Техничарят визира Барселона, където се подвизава между 2013 и 2017 г., преди да премине в ПСЖ за рекордните 222 млн. евро. Трансферът се състоя именно по желание на Неймар, след като френските богаташи платиха освобождаващата му клауза.

Едва няколко месеца след сделката започнаха да се появяват информации, че нападателят съжалява за решението си и иска отново в Испания. Името му многократно беше свързвано и с Реал Мадрид.

Звездите на Барса Лео Меси и Луис Суарес заявиха открито, че са готови да приемат обратно Неймар с отворени обятия. Така тримата отново могат да подновят звездния си тандем MSN, с който каталунците спечелиха Шампионска лига през 2015 г.