Ръководството на Барселона е отправило първа оферта към ПСЖ за бившия си футболист Неймар, информира вестник "Спорт". Предложението е за 100 милиона евро, плюс правата на Филипе Коутиньо.

Припомняме, че Коутиньо е най-скъпата покупка в историята на Барселона. За него "блаугранас" платиха на Ливърпул 140 милиона евро без бонусите, но техничарят не успя да покаже пълния си потенциал на стадион "Ноу Камп".

Босовете на ПСЖ искат 300 милиона евро за Неймар, но в Барса са наясно, че това е част от играта, за да бъде измъкната възможно най-тлъстата сума за играча. Той беше привлечен от "принцовете" за космическите 222 милиона евро преди две години, когато беше активирана клаузата му за откупуване.

Сега обаче Неймар е твърдо решен да се завърне в "своя дом", както е заявил наскоро. Той не иска повече да облича фланелката на френския шампион и определя напускането си преди два сезона като "огромна грешка". 

Смята се, че ПСЖ ще бъде готов на компромис, защото позициите на Неймар в световния футбол паднаха драстично след трансфера му. Той е далеч от нивото на Лео Меси, с когото блестеше четири години в испанския шампионат.

Каталунското издание твърди, че въпреки напрежението между двата клуба през годините, разговорите им в момента вървят неочаквано добре. ПСЖ не крие своя интерес към Коутиньо и е твърде възможно сделката да бъде финализирана много по-рано от очакваното...