Нападателят на Барселона и уругвайския национален отбор Луис Суарес е известен с непоколебимия си устрем към победа, без значение от съперника. Той го показа и в двубоя с шампиона Чили в мач от Копа Америка, в който цената беше първото място в групата.

През първото полувреме Суарес влезе отдясно в наказателното поле, когато вратарят Габриел Ариас се хвърли и изби в ъглов удар.

Нападателят първосигнално вдигна ръцете си с претенции за дузпа... за игра с ръка на стража. Веднага след това футболистът на Барселона се хвана за главата и изрази недоволството си от пропуснатата възможност.

Действията на Суарес предизвикаха вълна от шеги в социалните мрежи, пише "Дневник". Нападателят често е критикуван и осмиван за поведението си в отделни случаи, когато симулира и се държи провокативно.

Уругвай съумя да победи с 1:0 с гола на Единсон Кавани с глава в 82-ата минута. С това съставът спечели първото място и в четвъртфиналите ще играе с Перу.

Домакинът Бразилия среща Парагвай на 27 юни. Ден по-късно са мачовете Венецуела - Аржентина и Колумбия - Чили. Програмата завършва с двубоя на уругвайците на 29 юни.