Неймар е постигнал принципна договорка за завръщане в Барселона, пише вестник "Спорт". Изданието съобщава, че нападателят на Пари Сен Жермен ще подпише договор за пет сезона с испанския шампион.

27-годишният бразилски национал ще получава по 24 милиона евро на сезон. До момента Неймар взимаше по 36.8 милиона евро в първенеца на Франция.

През 2017 година голмайсторът премина от Барса в Пари Сен Жермен за рекордните 222 милиона евро.

В момента не е ясно каква трансферна сума ще платят от Барселона. Пари Сен Жермен иска около 300 милиона евро за правата на Неймар. 

Другото условие, което футболистът е трябвало да изпълни, за да се стигне до повторен негов трансфер при каталунците, е да се откаже от съдебното дело срещу клуба. То е за бонус от 26 млн. евро, който не му беше изплатен при трансфера в ПСЖ. Той беше за лоялност към Барса и затова ръководството го оттегли, а битката се пренесе в съда. 

Според вестник "Спорт", Неймар изобщо не е поставял условия, а просто е искал да се завърне сред приятелите си в съблекалнята на Барселона.

Той е бил наясно, че откупуването му от Пари Сен Жермен ще струва твърде скъпо на бившия му клуб и затова се навил на предложените от Бартомеу параграфи и изявил готовност да направи всичко необходимо, само и само да не играе повече във Франция.