Бившият треньор на Барселона Луис ван Гаал разкритикува звездата на каталунците Лионел Меси. Опитният холандец смята, че Бълхата изобщо не е отборен играч.

"Вижте какво се случва в Барса. Колко пъти спечелиха Шампионската лига с човека, когото определят за най-добрия играч в света? Вижте Неймар в ПСЖ. Колко пъти спечелиха Шампионската лига? Меси и Неймар са играчи, които харесвам като индивидуалности, но те не са никакви отборни играчи", изригна ван Гаал пред "Ел Паис".

"Меси трябва да се запита защо не е печелил Шампионската лига толкова дълго време. Той е най-добрият играч в света, защото има невероятни показатели. Много го харесвам! Но защо не е печелил Шампионската лига от 5 години?! Защо? Нали е капитан на Барса, нека се запита защо отборът му не може да спечели трофея."

"Помня Неймар в Барса - там той играеше за Меси. Нямам нищо против Неймар. Той е фантастичен, но не играе за отбора в ПСЖ. Моето мнение е, че всеки футболист трябва да играе за отбора си. Това важи и за Меси", добави холандецът.