Централният защитник на Аякс Матайс Де Лихт използва Ювентус като примамка, за да получи по-добро предложение от мечтания си клуб Барселона, пише вестник "Спорт".

През последните дни си появиха информации, че холандецът категорично е отказал на "блаугранас". Той е недоволен от факта, че клубът му е предложил "едва" 6.5 милиона евро на сезон, а освен това не е сигурен, че ще се пребори за титулярното място.

За сравнение офертата на Ювентус е от 10 милиона евро на сезон, но Де Лихт не спирал да мисли за шанса да играе с Лионел Меси и близкия си приятел Френки де Йонг. Матайс се надявал, че новината за постигнатото съгласие с Юве ще стресне Барса.

Към момента обаче каталунците не излизат с по-добра оферта за него и пасуват. Шефовете на испанския шампион се опасяват от трусове в съблекалнята, ако плащат повече пари на 19-годишен футболист. За сравнение точно толкова ще прибира и де Йонг.

Де Лихт е свързван също така с ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Байерн Мюнхен. От самото начало в главата му обаче има само един клуб и неговият дом се казва "Ноу Камп"...