Носителят на Златната топка от времето като играч на Барселона Ривалдо даде ценни съвети на сънародника си Неймар, който е пред завръщане на стадион "Ноу Камп".

"За мен Неймар трябва да напусне ПСЖ, защото е брилянтен играч, който допусна грешка с напускането си преди две години. Сега той има добра възможност да се върне в Барса", коментира Ривалдо.

"Той направи добри неща с ПСЖ, но първенството не е същото. Не е испанското или английското. Лига 1 е добър шампионат, но не и за играч от нивото на Неймар. Той трябва да действа веднага, не да чака още един сезон."

"Неймар си тръгна изненадващо от Барселона, стори го изведнъж. Сега 70% от феновете на Барса няма да го искат обратно, но той има характера да спечели обичта им като вкарва голове, подава и играе добре. Всичко ще бъде забравено, ако направи Барса шампион и не набляга на партитата в личния си живот."

"Има неща от живота на Неймар извън терена, които не са добри. Ако той се върне в отбора, вече няма да е дете. Смятам, че може да се промени на 27 години. Сега е моментът да се възползва и да смени отбора - дали ще е Барса, Реал Мадрид или някой английски клуб."

"Където и да отиде, той има качествата да стане най-добрият в света. Кой английски клуб ще пасне най-добре на Неймар? Ливърпул, Манчестър Юнайтед или Манчестър Сити", завърши легендата.