Яспер Силесен ще бъде 5-ият холандец в историята на Валенсия, след като снощи н социалните мрежи се появи видео, в което вратарят получава оранжеви обувки при настаняването си в хотел, а върху тях е емблемата на клуба. Впоследствие трансферът бе потвърден официално. 

Прилепите и Барселона от известно време преговаряха за размяната на двама футболисти, като на „Местая“ трябва да дойде Силесен, а в обратната посока на поеме Нето. Сега по всичко изглежда, че споразумението е факт. 

Холандският страж искаше да напусне Барселона, където бе твърда резерва на Марк-Андре тер Стеген и сега ще стане един от малкото футболисти от Страната на Лалетата, носили екипа на Валенсия. 

Първи бе Фаас Уилкс, който записа два сезона за отбора в периода 1954-1956 и  изигра 102 мача, в които вкара 64 гола, така че определено се представи на ниво. След това дойде ред на Джони Реп, който игра за състава между 1975 и 1977 и в 65 срещи намери целта 28 пъти. 

Трябваше да мине обаче доста време преди нов холандец да дойде в клуба. Това бе Патрик Клуиверт, който бе привлечен през 2005-а, но престоят му се оказа провал и в 16 участия вкара едва 2 гола. Най-дълго време се задържа защитникът Хедвигс Мадуро, който носи екипа между 2008 и 2013 и изигра 139 мача. Силесен става първият холандски вратар и се надява, че му предстоят доста добри дни в тима.