Испанският шампион Барселона ще има най-страшното нападение в модерната история на футбола от новия сезон 2019/2020, пише мадридският вестник "Марка".

Както е известно, каталунците почти сигурно ще вземат в пакет две суперзвезди - бившия си стрелец Неймар и звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман. Така познатият фантастичен тризъбец MSN (общо 450 гола) от периода 2014-2017 година ще бъде подсилен със световния шампион от 2018 година Гризман.

Очаква се за бразилеца да бъдат платени приблизително 100 милиона евро, като ПСЖ ще вземе и един от настоящите играчи на каталунците. Най-вероятно това ще бъде Филипе Коутиньо или Осман Дембеле.

Сумата за Гризман пък е фиксирана. От 1 юли той ще струва точно 120 милиона евро, колкото са записани в клаузата му за откупуване. Босовете на "блаугранас" се опитаха да смъкнат цената му, но "дюшекчиите" са непреклонни, затова и на стадион "Ноу Камп" бавят официалното обявяване на трансфера.

Привличането на Неймар и Гризман донякъде създава луксозен проблем на треньора Ернесто Валверде, защото той ще бъде притиснат да ги използва като титуляри, заедно с тартора Лионел Меси и централния нападател Луис Суарес.

 

Какви ще бъдат опциите пред Валверде? 

1. Система 4-2-4. Неймар и Гризман ще действат като типични крила, а атаката ще бъде водена от Меси и Суарес. Този ход обаче изглежда нелогичен към момента, защото средната линия остава без подкрепа.2. 

2. Система 4-2-3-1. При нея Суарес остава сам на върха на атаката, а Меси се връща да играе точно зад него, действайки като типична десетка.

3. Система 4-3-3. Този вариант е доста интересен и изглежда най-балансиран, защото укрепва средната линия с още един халф. За сметка на една от четирите звезди в атака. 

Най-вероятно Суарес ще бъде "пейка", а Меси - "фалшива деветка". Неймар и Гризман остават по крилата. При слаб мач за някой от тях на терена веднага влиза Суарес, заемайки мястото си като типичен централен нападател, а Меси сменя своята позиция.

Към момента за сигурни титуляри в средната линия са считани опитният Серхио Бускетс и новото попълнение Френки де Йонг. Иван Ракитич, Артур Мело и Артуро Видал се борят за третото свободно място в халфовата линия.