Около 20 000 фенове посрещнаха Френки де Йонг на „Камп Ноу“, където той бе представен като нов играч на Барселона. 

Полузащитникът подписа за 5 години с каталунците, като платиха 75 милиона евро за него, а сумата може да се увеличи с още 11 милиона. Той позира с екип без номер, но се очаква да играе с №21. 

„Развълнуван съм, че съм тук и нямам търпение да започна да играя. Чувстам се много горд, обличайки за първи път екипа на Барса. Щастлив съм! Да живее Барса!“ заяви футболистът. 

„Защо избрах да дойда тук? Защото винаги съм мечтал да играя в Барса. Това е клуб, в който е имало много холандци и мога да кажа, че моята философия съвпада с тази на Кройф. Решението за мен бе лесно и вярвам, че ще покажа на терена качествата си. Ще бъде хубаво, ако Де Лихт дойде тук, но това не зависи от мен“ добави Де Йонг. 
 
Президентът Бартомеу също бе ентусиазиран. „Днес е много специален ден, защото тук е един много желан човек. Барселона работи много, за да го привлече и осъществяването на трансфера не бе лесно. Когато най-добрият футболист на Аякс избере Барселона това е голям комплимент за нас. Той ще се впише идеално при нас и с него започва нова ера за Барса“ каза той.