Атлетико Мадрид и Барселона започват война по отношение на Антоан Гризман, който обяви, че иска да напусне Дюшекчиите още през май. 

Очакванията бяха, че ще премине при каталунците, но това още не е станало и от мадридския клуб обвиниха гранда от „Камп Ноу“ в това, че неправомерно е преговарял с футболиста и поискаха Гризман да се присъедини към Атлетико в неделя, когато играчите се събират за новия сезон. 

„На 14 май Антоан Гризман информира Мигел Анхел Хил Марин и Андреа Берта за решението си да напусне клуба. Още тогава в Атлетико бяхме наясно, че ФК Барселона и футболиста са се договорили още през март, в дните след мача ни от Шампионската лига срещу Ювентус. Освен това преговорите са започнали още в средата на февруари“. 

„Предвид твърденията на президента на Барселона Бартомеу от днес, ние потвърждаваме, че наистина вчера имаше среща на Мигел Анхел Хил и изпълнителния директор на Барселона Оскар Грау, на която Грау поиска договорът на Гризман да бъде прекратен, но плащането на неустойката по контракта от 120 милиона евро, да бъде отложено. Предвид това, че Гризман и Барселона показаха неуважени към феновете на Атлетико, това бе отхвърлено“. 

„В резултат ние поискахме от футболиста да спази всички условия по договора си и да се яви в неделя за началото на подготовката на нашия тим за  новия сезон. Ние сме крайно недоволни от действията на футболиста, но най-вече на Барселона заради нарушаването на контракта и заявяваме, че ще защитаваме нашите права и нашите фенове по най-категоричния начин“ се казва в официално съобщение в сайта на Атлетико.