Новото попълнение на Барселона Френки де Йонг буквално е оставил без думи всички, които са наблюдавали първата му тренировка с "блаугранас".

"Антоан Гризман е много добър, но ние вече бяхме наясно с това. Френки де Йонг е направо впечатляващ. Неговите невероятни качества се видяха още в първите му две тренировки за отбора. Той наистина впечатли всички", заявил човек от треньорския екип на Барса пред вестник "Спорт".

Холандецът със сигурност ще бъде твърд титуляр във формацията на Ернесто Валверде, ако продължава да демонстрира своята работоспособност по време на заниманията. Треньорите на Барса били шокирани от бързината и лекотата, с която Френки пипал топката. Той я контролирал фамозно и я подавал винаги за по-малко от две секунди. 

Нещо повече - никой в отбора не можел да подава топката толкова бързо и точно, както де Йонг. Каталунците стигнали до извода, че "лалето" е този, който ще върне остротата в играта на отбора, загубена след напускането на легендите Шави и Андрес Иниеста. За сравнение Артур бил далеч от докосването на де Йонг, особено когато топката се разиграва бързо.

В Барселона отчитат само един лек проблем за Френки и ще работят върху него - физиката му. Той трябва да натрупа още малко мускулна маса. Това обаче не е проблем, защото пристигането на де Йонг изглежда разреши големия проблем на Барса през последните сезони - липсата на достатъчно креативност и смелост в средата на терена.