Стана ясно кога и как е настъпил разривът в отношенията между ПСЖ и най-скъпия футболист в историята Неймар, за когото "принцовете" платиха на Барса 222 милиона евро през лятото на 2017 година.

Според вестник "Екип" контузията в глезена на Неймар е довела до "ефекта на доминото" между медицинския екип на французите и бащата на футболиста, който изпълнява и ролята на негов агент.

Неймар се подложи на операция през март 2018 година, извършена от лекаря на бразилския национален отбор Родриго Ласмар. При последвалата контузия на кариоката, дошла след неговото възстановяване, медицинският екип на ПСЖ изразил недоволство.

ПСЖ е искал футболиста да легне отново под ножа в края на този сезон, но Неймар бил категоричен, че ще играе с болка, за да може да вземе участие на Копа Америка. Парижани също така заявили, че извършената от Ласмар операция е незадоволителна и направена непрофесионално.

Бащата на Неймар веднага защитил бразилския медик и двете страни започнали да се обстрелват с взаимни обвинения. Големият конфликт настъпил при поредната контузия на Неймар, дошла по време на лагер сбора на Селесао преди старта на Копа Америка.

Желанието на Неймар да напусне пък вбесило босовете на ПСЖ и те нямат търпение да го продадат, на срещу правилната сума. Смята се, че бразилецът иска да се завърне в бившия си отбор Барселона, но през последните дни се появиха слухове, че той се предлага също така на Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Ювентус и Байерн Мюнхен.