Опасността Лионел Меси да не играе две години за Аржентина няма да се сбъдне, след като Футболната конфедерация на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) наложи само глоба на нападателя.

След Копа Америка Меси беше заплашен от тежко наказание заради непрофесионално поведение и отправени обиди към съдиите. Най-тежката санкция, която го грозеше, беше забрана да играе за националния отбор до две години.

В крайна сметка след заседание на КОНМЕБОЛ на Меси е с наложена глоба от 1500 долара, пише "Дневник". Тя е заради изказването на футболиста след двубоя за третото място с Чили.

"Няма да бъдем страна в тази покварена схема и тази корупция, която действаше срещу нас по време на Копа Америка", каза аржентинецът.

Причина за гнева на Меси беше полуфиналният мач с Бразилия. Тогава Аржентина загуби с 0:2, но "гаучосите" имаха претенции към отсъжданията на реферите в полза на домакините на турнира.

Меси е наказан и за един мач заради червения си картон в мача с Чили, когато беше изгонен заедно с Гари Медел от противниковия отбор.

След Копа Америка аржентинецът беше обвинен от бразилския селекционер Тите, че не уважава своите съперници.