Байерн Мюнхен, Барселона и играчът на каталунците Филипе Коутиньо могат да намерят най-доброто и за трите страни решение това лято със сензационен трансфер, информира телевизия "Скай спортс".

Според авторитетната телевизия баварският колос се е насочил именно към кариоката, след като стана ясно, че Лерой Сане от Манчестър Сити е скъсал коленни връзки.

Най-скъпият футболист в историята на Барселона беше свързван най-вече с английски клубове и с френския шампион ПСЖ, но силният интерес на Байерн към него може да го накара да промени решението си.

Мюнхенци имат спешна нужда от крило на световно ниво. Байерн предлага на Коутиньо сигурно титулярно място и възможността да бъде голямата звезда в предни позиции.

Статутът на техничаря на стадион "Ноу Камп" е коренно различен. за година и половина в Барса той не успя да разгърне пълния си потенциал и ако не бъде продаден това лято се очертава да бъде резерва с оглед привличането на Антоан Гризман.

"Блаугранас" не крият и желанието си да върнат в отбора и Неймар, което допълнително ще усложни положението на Коутиньо. Така Байерн ще се яви за него като спасителен бряг. Какъвто ще се окаже и самият футболист за най-успешния германски клуб.

Барселона пък ще се освободи от футболист, който с нищо не оправда огромната сума (160 млн. евро с бонусите), пръсната за него. И испанският колос ще напълни касата, за да може да излезе най-после с оферта към ПСЖ за Неймар.