Недоволният от своето луксозно робство в ПСЖ нападател Неймар е пред сензационно завръщане в бившия си отбор Барселона, гърмят френските медии.

Според RMC Sport ръководството на "блаугранас" се е стреснало от преговорите между Реал Мадрид и "парижани", затова се е активизирало и възнамерява да върне кариоката на стадион "Ноу Камп".

Новината е доста изненадваща на пръв поглед, тъй като каталунците не могат да си позволят исканата от френския шампион космическа сума от 200 милиона евро.

Има обаче една съществена промяна: ПСЖ вече има готовност да приеме като част от сделката най-скъпия футболист в историята на Барселона Филипе Коутиньо, за когото Ливърпул получи веднага 120 милиона евро и чака още 40 млн. евро под формата на бонуси.

Френската медия допълва, че хора от ръководството на ПСЖ са стартирали преговори с агентите на Коутиньо още преди няколко дни, получавайки одобрението на колегите си от Барселона. 

Така до дни е на път да бъде обявена една от най-грандиозните сделки в историята на футбола. Както е известно, Неймар избяга от Барса през лятото на 2017 година, но вече определи решението си като "огромна грешка" и в няколко интервюта нарича Барса "моят отбор".

До вчера се смяташе, че Реал Мадрид е много по-близо от Барса до Неймар, но ситуацията се е променила коренно. Голямата спирачка пред "белия балет" също е финансова. Босът Флорентино Перес искаше да вземе Неймар под наем, но тази опция изобщо не се хареса на парижани.