Ерата на Лео Меси в Барселона изглежда към своя край. С напредването на възрастта на петкратния носител на Златната топка, все по-често започва да се говори за негово напускане на "Камп Ноу".

Сега с подобна информация излиза Mundo Deportivo, откъдето са убедени, че аржентинският гений ще си тръгне през лятото на 2021 година. Именно тогава изтича договорът му с клуба. Според изданието, Меси разглежда възможността да продължи кариерата си в МЛС. Другата опция е Нюелс Олд Бойс.

Преди няколко дни същото издание написа, че от Барса са готови да предложат нов договор на Меси. Той ще е доживотен и така звездата ще играе на "Камп Ноу" колкото реши.

Според вестник "Ел Паис" в настоящото споразумение на Меси има интересна клауза. Тя гласи, че може да напусне Барса след всеки един сезон, стига да не е в отбор от Европа.

През миналата кампания асът на каталунците изигра 50 мача във всички турнири. В тях той се отчете с 51 гола и 22 асистенци. През настоящия шампионат още не е бил на терена заради контузия. Очаква се да запише първи мач в Ла Лига срещу Валенсия.

Меси е 10-кратен шампион на Испания, четири пъти е печелил Шампионска лига, с Барса е вдигал още Купата на Краля (6 пъти), Суперкупата на страната (8), Суперкупата на Европа (3) и Световното клубно първенство (3).

В 687 мача за каталунците във всички турнири има 638 попадения и е голмайстор №1 в историята на клуба. Аржентинецът е и най-добрия реализатор в "Ел Класико" с внушителните 26 точни изстрела. Далеч зад него са легендите на Реал Мадрид Кристиано Роналдо и Алфредо Ди Стефано с по 18 гола.