Новото попълнение на Барселона Антоан Гризман може да остане на пейката и за Ел Класико на 26 октомври, направи мрачна прогноза вестник "Марка".

Французинът седна на пейката при победата с 4:0 над Севиля вчера, като това му се случи за първи път през кампанията. Треньорът Ернесто Валверде предпочете да пусне на неговото място експлозивния Осман Дембеле.

Гризман беше стартирал девет пъти за Барса след трансфера си от Атлетико Мадрид през лятото, записвайки три гола на сметката си. 

Антоан беше критикуван заради това, че често изпада в изолация на терена. Самият той призна наскоро, че има нужда от още време, за да се приспособи към стила на отбора и специално към движенията на Лео Меси и Луис Суарес.

До голяма степен изборът на Валверде за офанзивното трио срещу Реал Мадрид ще зависи и от това дали Дембеле ще получи допълнително наказание заради думите си към рефера Матеу Лаос.

Ако Осман отнесе поне два мача наказание, почти сигурно Гризман ще започне сблъсъка с "белия балет", тъй като конкуренти ще му бъдат само младоците Ансу Фати и Карлес Перес.