Голямата звезда на Барселона – Лео Меси, изравни рекорд на Кристиано Роналдо и Раул в Шампионска лига.

Петкратният носител на Златната топка вкара гол при снощната победа на каталунците с 2:1 над Славия Прага в Чехия. По този начин аржентинският национал вече се е разписвал срещу 33 различни съперника в турнира, което е върхово постижение. Статистиката сочи, че Меси не е вкарвал само на седем отбора, с които каталунците са играли в Шампионска лига, като един от тях е първият български участник - Левски. Останалите са Рубин Казан, Атлетико Мадрид, Бенфика, Удинезе, Борусия Дортмунд и Интер.

Барселона бе в една група с Левски през 2006 година, като каталунците спечелиха с 5:0 и 2:0, като Меси не игра и в двете срещи. Най-много голове в Шампионска лига Меси е вкарал на Арсенал (9), следван от Милан и Селтик (по 8).

С рекорда могат да се похвалят и асът на италианския хегемон Ювентус, както и легендата на Реал Мадрид, който вече не е действащ футболист. Това беше и първо попадение за Лео в настоящото издание на турнира в три мача.

Роналдо също има един гол през този сезон – при 3:0 над Байер Леверкузен, а водач в листата е 19-годишният нападател на Залцбург Ерлинг Браут Хааланд с 6 попадения. Младият норвежец заби хеттрик при победата с 6:2 над Генк, разписа се при 3:4 от Ливърпул, беше точен на два пъти и при 2:3 от Наполи.

След него в класацията следват звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски с 5 гола, а Рахийм Стърлинг (Манчестър Сити), Серж Гнабри (Байерн Мюнхен), Хари Кейн (Тотнъм) и Мислав Оршич (Динамо Загреб) имат по 4 попадения.