Барселона - Борусия Дортмунд, двубой от група "F" на Шампионската лига. Стадион "Ноу Камп", 22.00 часа българско време.

 

Вероятни състави: 

Барселона: Тер Стеген, Ленгле, Юмтити, Фирпо, Роберто, Бускетс, де Йонг, Артур, Меси, Гризман, Суарес
Контузени: Алба, Семедо
Наказан: Пике

Борусия Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Аканджи, Пишчек, Герейро, Витсел, Вайгъл, Хакими, Санчо, Брандт, Ройс
Контузени: Дилейни, Ларсен, Алкасер
Наказани: Няма


Прогноза на Gol.bg:

Мачът е много важен и за двата отбора, защото негативен резултат може да ги изхвърли от борбата за класиране за фазата на елиминациите. Каталунците могат да "изгърмят" при равенство днес и при загуба като гост на Интер в последния кръг, което изобщо не изглежда невъзможно с оглед моментното им състояние.

Момчетата на Ернесто Валверде играят на приливи и отливи, разчитайки на индивидуалната класа на Лео Меси и компания. През последните дни отново се заговори, че наставникът може да бъде уволнен, като това се очаква да стане при евентуално отпадане от турнира.

Положението на Люсиен Фавре в Дортмунд е още по-трудно, защото швейцарецът получава два мача, в които рязко да подобри играта и резултатите. Гостуване точно на Барса обаче изглежда като най-неприятния "поправителен", защото и в тази форма каталунците са сила на свой терен. Загуба за рурци ще ги отдалечи от класирането за елиминациите, където място ще имат испанците.

Пропуснатата от Марко Ройс дузпа лиши Борусия от победа при нулевото равенство между двата отбора през месец септември. В исторически план съперниците имат само три официални мача до момента - успех за "блаугранас" и две равенства.

Нулевото равенство със Славия беше първото от 2012 година насам за Барса на "Ноу Камп" в турнира, е като цяло в последните си 34 "европейски" мача тук испанският шампион няма загуба. Каталунците спечелиха последните си три домакински мача с германци (при голова разлика 9:1), както и 13 от последните 14 двубоя тук срещу представители на Бундеслигата.

Дортмунд няма добри спомени от последните си 11 визити в Испания, където записа четири равенства и седем поражения. От общо 15 гостувания в тази страна рурци имат само една победа. В последните си 14 гостувания в евротурнирите германците имат три успеха.

И двата отбора изповядват почти изцяло офанзивен футбол, който е наслада за безпристрастния зрител. Германският вицешампион може да бъде много опасен навсякъде, когато е в най-доброто си със състояние, но за жалост на феновете на отбора случаят днес не е такъв и едва ли ще видим нещо различно от знак "1".


Резултат: Барселона - Борусия Дортмунд 3:1