Седмият епизод на сериала Matchday по Rakuten TV, който е посветен на миналия сезон на Барселона, показва събития от злощастната загуба на каталунците с 0:4 от Ливърпул в 1/2-финален реванш от Шампионска лига.

Преди него Лео Меси и компания имаха чудесна преднина от 3:0 след първата среща на "Камп Ноу", но на "Анфийлд" бяха направени на пух и прах, а впоследствие мърсисайдци вдигнаха и трофея.

На почивката, когато резултатът беше 1:0 за англичаните, Ернесто Валверде заявил следното: "Имаме проблеми, когато ни натискат и не можем да прехвърлим топката на фланговете. Трябва малко да се отворите. Ако го направите, можете да играете на пас. Налага се да излезете малко от пресата. Всяка наша атака ще доведе до опасен момент, 100%. Трябва да стигнете до наказателното им поле. По дяволите, напред момчета!", заявил треньорът.

"Давайте, момчета! Нека атакуваме, можете да го направите. Няма да се затворим в защита. Ще вкараме, имаме нужда от гол", добавил Лео Меси.

Думите на двамата явно са имали обратен ефект, тъй като след почивката Барса допусна три безответни попадения и за втори пореден сезон отпадна от Шампионска лига след злощастен обрат. Година по-рано Рома елиминира каталунците по подобен начин

Още по темата: 

Разкриха надъхващата реч на Клоп преди Ливърпул – Барселона

Кошмарът на Барселона и Лео Меси е бразилец, казва се... Алисон Бекер

Вижте радостта на Ливърпул след обрата над Барселона + ВИДЕО

Медиите в Англия определиха Ливърпул – Барса като "Чудото на Анфийлд"