Галерия

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси заплаши конкуренцията, че ще става още по-добър. Снощи аржентинецът грабна Златната топка за рекорден шести път и изпревари големия си конкурент през годините Кристиано Роналдо, който има пет отличия.

"Бих искал да благодаря на журналистите, които гласуваха за мен, позволявайки ми да се намирам тук. Също така искам да благодаря на моите съотборници в Барселона. Това е забележително. Толкова много ви благодаря", заяви Лео.

"Преди 10 години получих първата си Златна топка в Париж и тогава беше немислимо какво изживявам на момента. Бях с братята си, а сега съм тук със синовете си. И вече имам цели шест Златни топки... Това е съвсем различен момент за мен."

"Благодаря за подкрепата на семейството и децата ми. Моята съпруга ми каза, че никога не трябва да спирам да мечтая, да работя, да се подобрявам и да се забавлявам. Искам да благодаря на Бог."

"Аз съм щастливец, че изживявам всичко това в личен и професионален план. Винаги се опитвам да ставам по-добър. И вярвам, че мога още повече. Тази награда е специална за мен, но по-важен винаги е бил колективният успех."

"Сега съм на 32 години и нямам представа още колко време ще играя. Това зависи от физическото ми състояние. В момента се чувствам по-добър от всякога и затова се надявам, че ще играя още много дълго време."

"Наскоро ми казаха, че съм записал мач номер 700 с Барселона. Да ви кажа, научих го малко време преди самата среща. Не мисля за такива неща, не си броя мачовете, головете. Просто излизам и играя със същата наслада от играта, каквато съм изпитвал и в началото на кариерата. Да, много неща са се променили, но трябва да запазиш любовта към футбола като една игра", завърши Меси.