Снайперистът на Барселона Луис Суарес не постави звездата на Ювентус Кристиано Роналдо в своя списък от петимата най-добри нападатели в историята.

Интересното е, че част от списъка е сънародникът на Луис - Диего Форлан. Там място намира и бразилецът Роналдо. Ето какво сподели Суарес за всеки един от петимата голаджии, които печелят симпатиите му.

"На пето място поставям Ромарио, който имаше невероятен завършващ удар", сподели пред Bleacher Report уругваецът. Както е известно, световният шампион за 1994 година има претенции, че е вкарал над 1000 гола в 24-годишната си кариера.

"Четвърти е Роналдо Назарио. Дебелакът. Първият Роналдо. Бразилецът Роналдо. Наистина е много добър и бърз. Много интелигентен футболист с хубав завършващ удар. Имаше всичко."

"Диего Форлан е един от най-добрите. Играл съм с него и той наистина е много добър нападател. С ясна мисъл, отборен играч. Обича да шутира и да вкарва много голове."

"Габриел Батистута беше любимият ми нападател, когато бях дете. Беше наистина много добър централен нападател и обичаше да стреля от преки свободни удари. Харесвах го много."

"За мен №1 е Лео Меси, това е лесен избор за мен. Той е най-добрият", завърши Суарес. Меси има 614 гола в 701 мача за Барса, а в понеделник грабна Златната топка за рекорден шести път.