Треньорът на Барселона Ернесто Валверде похвали младите таланти Карлес Перес и Ансу Фати, които донесоха победата с 2:1 над Интер снощи, елиминирайки "нерадзурите" от Шампионската лига.

"Много сме щастливи, защото мачът с Интер беше много труден и трябваше да се стараем. Те играха за класиране напред, но моите футболисти отговориха подобаващо. Някои от тях дебютираха в Шампионската лига", коментира Валдерде.

"Карлес Перес и Ансу Фати са двама футболисти, които влязоха в първия отбор този сезон. те са много, много млади. Ансу е само на 17 години и това беше труден мач за младите играчи, но те се справиха."

"Интер е отбор с много солидна и опитна защита. Трудно е да им вкараш голове. Но Карлес Перес и Ансу Фати са голаджии с талант. Много се радваме, че точно момчета от академията ни донесоха победата днес."

"Не съм печелил Шампионската лига досега. Това е турнир, в който трябва да си концентриран всеки мач по 90 минути. 5 или 10 слаби минути могат да те изритат от надпреварата."

"През миналия сезон Ливърпул загуби три пъти в групите, а ние - нито веднъж. Победихме ги, после загубихме от тях и отпаднахме, а те станаха шампиони. Слабите моменти в Шампионската лига са наказвани жестоко и ние искаме да го избегнем този сезон", добави специалистът.