Ден преди поредното горещо издание на Ел Класико погледите са насочени основно към шесткратния носител на Златната топка Лионел Меси, който е голмайстор №1 в историята на това съперничество.

Аржентинецът държи рекордите по отношение на вкараните голове в Ел Класико както за първенство (18), така и сумарно (26). Това ще бъде неговото 42-о участие в дербито, с което той излиза на втора позиция по брой изиграни мачове. Лидер с 43 ще стане капитанът на Реал Серхио Рамос.

"Кралете" са един от любимите противници в кариерата на Меси, но любопитна статистика показва, че напоследък на него не му върви. В последните три издания на Ел Класико във всички турнири Бълхата няма нито гол, нито асистенция.

Никога досега Меси не е записвал четири поредни двубоя срещу Реал, в които да остане без попадения или голов пас, затова феновете на Барса очакват с нетърпение утрешния сблъсък.

Интересното е, че двата отбора имат по 72 победи за първенство, а освен това в момента делят първото място в Ла Лига с по 35 точки.

Меси и нападателят на Реал Карим Бензема пък делят първото място в листата на стрелците. В момента и двамата имат по 12 попадения.