Снощното поражение на Барселона с 2:3 от Атлетико Мадрид е четвъртото за испанския шампион през сезона във всички турнири, като в последните си пет официални мача каталунците спечелиха само веднъж.

Новата мини-криза в съблекалнята на "блаугранас" постави треньора Ернесто Валверде под огромно напрежение, защото отново започна да се шушука за уволнението му.

Специалистът заяви след двубоя, че неговият отбор е доминирал напълно, а освен това е бил съсечен и от съдията заради отменения гол на Жерард Пике.

Големият проблем на Барса обаче си остава неспособността да довърши противника, тъй като водеше с 2:1 срещу "дюшекчиите" и ги надиграваше. Нещо подобно се случи и в градското дерби с Еспаньол, когато Барса също водеше с 2:1, но не спечели, а в края дори трепереше за точката.

В последните си пет мача Барса допусна цели пет гола и като цяло през кампанията тимът е бил поразен 30 пъти в 26 двубоя. Показатели, които изобщо не кореспондират с амбициите на отбора да печели исторически трети требъл...