Днес е ключов ден в стремежа на Барселона да получи разрешение да привлече нов нападател, отчита „Ел Мундо Депортиво“. 

Каталунците загубиха Усман Дембеле за 6 месеца, след като бе опериран, а и Луис Суарес е аут от терените поне до началото на май. 

Затова от клуба ще поискат специално разрешение от испанската федерация да привлекат футболист, като условието обаче е той да бъде от местния шампионат или свободен агент. 

До часове от Барса ще изпратят документите на Дембеле, с които се доказва контузията му, в Медицинската комисия на Ла Лига, която трябва да потвърди диагнозата. 

След получаването на документите комисията има 72 часа да вземе решение дали Барса ще получи разрешение да вземе нов играч или не. 

В клуба са убедени, че ще получат зелена светлина, така че ръководството ще се събере днес, за да определи кой да бъде привлечен. Спортният директор Ерик Абидал ще се срещна с треньора Кике Сетиен, помощника му Рамон Планес и изпълнителния директор Оскар Грау. 

Според местните медии вариантите остават три: Лукас Перес от Алавес, Анхел от Хетафе или Лорен Морон от Бетис. Шансовете на Уилиан Жозе от Реал Сосиедад са минимални, тъй като баските не го пускат. Перес струва 15 милиона евро, Анхел 10 милиона, докато Морон има клауза за 60 милиона, но добрите отношения между двата клуба могат да помогнат.