Легендата на Барселона и настоящ треньор на арабския Ал Сад Шави сподели, че каталунският колос се нуждае от класни нови крила, за да доминира в европейския футбол за десетина години.

Бившият капитан на "блаугранас" посочи като евентуални цели Неймар и крила от Борусия Дортмунд (Джейдън Санчо) и Байерн Мюнхен (Серж Гнабри).

"Аз бих купил Неймар. Не знам дали ще пасне от социална гледна точка, но от чисто спортен аспект нямам никакви съмнения в него", сподели Шави пред вестник La Vanguardia.

"Барселона вече има футболисти, които могат да играят в средата, но на отбора липсват крила като тези на Байерн Мюнхен например. Барса не се нуждае от много нови лица, а от няколко нови като Джейдън Санчо и Серж Гнабри."

"Голяма част от играчите на Барса са изключителни. Като започнем от вратаря Марк-Андре тер Стеген, който е най-добрият на поста си в света. За мен Жорди Алба е най-добрият ляв бек на планетата, а Пике е най-добрият централен защитник."

"Бускетс е най-добрият дефанзивен халф, а Меси е най-добрият футболист в света. Ако добавим Суарес, Де Йонг и Артур, то Барса има играчи, с които да триумфира 10 години. Базата е много добра", допълни Шави.