Той правеше фурор с екипа на Ливърпул, поиска трансфер в Барселона и стана най-скъпата покупка в историята на каталунския колос, където са играли футболни титани като Кройф, Стоичков, Ромарио, Роналдо, Ривалдо, Роналдиньо...

За него Барселона плати 120 милиона евро без бонусите, с които сумата може да скочи до 160 милиона евро. В момента той играе под наем в Байерн Мюнхен, но по-скоро минава за разочарование, отколкото за "баварска" сензация.

Неговото име е Филипе Коутиньо и следващият му клуб може да се окаже... Лестър. Според медиите в Испания и Англия именно "лисиците" са един от клубовете, които готвят оферта към Барса за техничаря.

В Лестър са наясно, че трудно ще се преборят с конкурентите за подписа на Коутиньо. Към момента той е свързван най-вече с ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Тотнъм, след като Интер "излезе от играта".

Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс разчита на това, че работеше с Филипе в Ливърпул. Двамата се намират в добри взаимоотношения и Роджърс смята да използва това като коз в ръкава. Освен това той ще обещае на Коутиньо сигурно титулярно място във всички мачове и изграждането на проект, в който именно кариоката да бъде централна фигура.