Бившият футболист на Барселона и Испания Шави Ернандес и жена му дариха 1 млн. евро на градската болница Hospital Clinic, за да подпомогнат борбата срещу пандемията от коронавирус.

„Шави Ернандес и Нурия Кунийера направиха дарение в размер на 1 млн. евро за клиниката в борбата с COVID-19. Благодарим ви за помощта и подкрепата…Всички заедно, ще се справим“, написаха от болницата в Туитър. 

„Нурия и аз подкрепяме болницата Hospital Clinic в Барселона в борбата и срещу коронавируса. Благодарение на даренията, които те получават, болницата се е сдобила с медицинско оборудване за пациенти и здравни лица“, сподели Шави в свое видео, публикувано на профила му в Туитър.

Бившият световен и двукратен европейски шампион с Испания в момента е начело на Ал Сад в Катар и отказа да поеме Барселона през януари, след като клубът уволни Ернесто Валверде. Лионел Меси, Пеп Гуардиола, Рафаел Надал и Пау Гасол са сред няколкото испански звезди, които вече дариха средства или подеха благотворителни инициативи в подкрепа на битката с вируса.

Испания, която е почти в пълна карантина, в събота регистрира втори последователен ден с намаляване броя на жертвите от заразата с 809 смъртни случая. Общият брой починали от COVID-19 в страната е 11 744, като в това число пред тях е единствено Италия. Броят на заразените с коронавирус също намаля на 7 026, а общият брой е 124 736 души. /БГНЕС