Барселона има амбициозни планове за предстоящия трансферен прозорец. Каталунците искат да привлекат Лаутаро Мартинес от Интер, Неймар от ПСЖ и още двама играчи - на постовете централен защитник и краен бранител.

За да се случи това, блаугранас ще трябва да заделят огромни финансови средства, а от ръководството на клуба са решили да разкарат цели 11 футболисти, за да изпълнят плановете си, съобщава "Марка". Част от тях може да влязат в бартерни сделки, а други да бъдат продадени.

Най-близо до изхода на "Hoy Камп" са двама халфове - Иван Ракитич и Артуро Видал. Договорите и на двамата изтичат през лятото на 2021-а. Предстоящият трансферен прозорец е последната възможност на Барселона да изкара пари от тях. Хърватинът е желан от Интер и Атлетико Мадрид, а нерадзурите проявяват интерес и към Видал.

На 4 от преотстъпените футболисти - Филипе Коутиньо, Карлес Аленя, Тодибо и Муса Уаг, също ще се търсят купувачи, пише Фокус. За първия каталунците ще искат 80 млн. евро. Десният бек Нелсън Семедо може да си тръгне, защото доста отбори имат интерес към него. Централният защитник Самюел Юмтити също е на пазара, макар да не иска да си ходи.

Блаугранас са склонни да се разделят и с Осман Дембеле, който не оправдава очакванията, а и често е контузен, февруарската покупка Мартин Брайтуайт също не е сигурно, че ще остане и през следващата кампания, както и левият бранител Жуниор Фирпо. Mundo Deportivo съобщава, че Неймар ще трябва да намали заплатата си с 30 млн. евро, ако иска да се завърне на "Hoy Камп". В момента бразилецът прибира по 50 млн. на сезон в ПСЖ.