Само преди 28 месеца навършващият 28 години идния месец Филипе Коутиньо беше на върха на славата, ставайки най-скъпата покупка в историята на Барселона.

Кариоката пристигна на стадион "Ноу Камп" от Ливърпул за 120 милиона евро без бонусите и очакванията към него бяха огромни. Той обаче не успя да ги оправдае и миналото лято беше пратен под наем в Байерн Мюнхен.

Коутиньо не демонстрира постоянство и на стадион "Алианц Арена", където по-скоро играеше под нивото си, отколкото да направи целия отбор по-добър. Така преди дни мюнхенци официално обявиха, че се отказват от опцията за закупуване.

Бразилският национал изглежда нежелан, но според вестник Mundo Deportivo това изобщо не е така, защото има четири клуба, които са готови да рестартират звездната му кариера. 

Изданието твърди, че става дума за Челси, Нюкасъл, Арсенал и Манчестър Юнайтед. Засега това са единствените клубове, които са готови да изпълнят желанието на Барса и да преговарят не за наем, а за покупко-продажба.

Твърде вероятно е Барса да направи сериозен компромис с цената на играча и да го пусне само за 80 милиона евро на Острова, където той блестеше с фланелката на Ливърпул.

Както стана ясно вчера, Нюкасъл вече е провел разговори с шефовете на Барселона за евентуалното привличане на Коутиньо.