Един от най-добрите хърватски баскетболисти в историята – Тони Кукоч, се завърна в Чикаго Булс, където минаха най-добрите му години. 

Той ще бъде специален съветник на президента Майкъл Рейнсдорф, като ще отговаря за различни неща – от връзките с чужденците в отбора, до провеждането на разговори с бизнес партньори и комуникация с феновете. 

46-годишният Кукоч изкара 13 сезона в НБА, като първите 7 от тях бяха с екипа на Чикаго. Той бе избран от Драфта още през 1990-а, но отиде да играе при Биковете през 1993-а, като бе част от тима спечелил вторите 3 титли – между 1996 и 1998-а. 

Приносът на крилото бе солиден, като през 1996-а той бе избран за Най-добър шести играч в Лигата. След това той игра още за Торонто, Филаделфия, Атланта и Милуоки, като записа средно солидните 11,6 точки, 4,2 борби, и 3,7 асистенции в 846 двубоя. От 2012-а година подобна роля в отбора има легендата Скоти Пипън. 

Чикаго ще започне подготовката за новия сезон с нов треньор в лицето на Фред Хойбърг, а тимът задържа Джими Бътлър с договор за 5 години срещу 95 милиона долара. Той, заедно с Дерик Роуз, Джоаким Ноа и Пау Гасол ще искат да превърнат Биковете в претенденти за титлата и подобрят представянето от предишната кампания, когато отборът отпадна във 2-ия кръг на плейофите от Кливланд.