Превърналият се в легенда на НБА Грег Попович, ще бъде новият треньор на националния отбор  на САЩ, обявиха от федерацията на страната. 

Наставникът, който изведе Сан Антонио Спърс до 5 титли и продължава да бъде начело на състава, ще наследи Майк Кжижевски след Олимпийските игри в Рио през 2016-а година с договор до 2020-а година. 

Попович ще събере за първи път отбора на лагер през лятото на 2017-а година и ще го води на световното първенство през 2019-а и на Олимпиадата през 2020-а, ако тимът се класира за нея, в което обаче едва ли някой се съмнява. 

„Аз съм изключително развълнуван и за мен е чест да представям своята страна като треньор на националния отбор. Ще дам всичко от себе си, за да запазя високите стандарти и да продължа успехите, които бяха постигнати през последните години” заяви Попович. 

Кжижевски води звездите от НБА от 2005-а година, когато пое тим провалил се на предишните олимпийски игри и световния шампионат, където в щаба бе именно Попович. Последваха златни медали от Игрите в Лондон и Пекин и 2 световни титли. В момента победната серия е от 63 мача, от които 45 в официални двубои. Той ще остане съветник на президента Джери Коланджело.