Ламаркъс Олдридж се завърна в Портланд за първи път като играч на Сан Антонио и вкара 23 точки за победата на Спърс над Трейл Блейзърс със 113:101. 

Повечето фенове на домакините приветстваха баскетболиста, който игра 9 сезона за Пионерите и постави клубен рекорд по борби и дабъл-дабъли, а по точки бе втори след Крайд Дрекслър, но имаше и такива, които го освиркаха. 

„Беше много емоционално. Към този град изпитвам огромна обич. В тази зала преживях страхотни моменти, така че бе трудно. Чух феновете, които продължават да ме подкрепят, но и тези, които ме освиркаха и мога да кажа, че ги разбирам напълно“ коментира Олдридж, който през лятото подписа за 4 години със Сан Антонио. 

Тексасци водеха с 12 точки на почивката, но домакините изравниха при 66:66 в средата на третата част. Гостите обаче не се стреснаха и отвориха отново аванс от няколко точки, като спечелиха за 3-и път поред. 

Кауай Ленърд реализира 20 точки, а Тим Дънкан излезе на 7-о място по борби в историята, като надмина Робърт Периш и вече има 14 717. Деймиън Лилард водеше домакините с 22 точки, но Портланд падна за трети път поред.