Ръсел Уестбрук не случайно играе с кецовете от серията на Майкъл Джордан, а наскоро легендата го въведе в Залата на Славата на Тъндър. Гардът на Оклахома Сити продължава да прави изумителни неща на паркета и тази нощ записа 5-ия си пореден трипъл-дабъл при победата над Ню Орлийнс със 101:92. 

Той завърши с 28 точки, 17 борби и 12 асистенции и удължи поредицата си, която е най-дългата в НБА откакто Въздушния имаше 7 последователни трипъл-дабъла през 1989-а година. 

„Вижте, аз просто играя. Единственото, което искам е да съм на максимално високо ниво и отборът ми да печели. Правя това, откакто съм в Лигата. Няма смисъл да коментирам дали ще завършвам с такова постижение всеки път“ заяви Уестбрук, който продължава да има средно трипъл-дабъл за сезона, а отборът му се подобри до 13-8. Той вече е с 10 такива мачове от началото на сезона и общо 47 в кариерата. 

Гръмотевиците водеха през повечето време, като отвориха аванс от 12 точки преди последната част. В нея Пеликанс стопиха пасива си до 4 точки след тройка на новобранеца Бъди Хийлд, но Уестбрук наниза изстрел отдалеч 51 секунди преди сирената, за да гарантира триумфа. 

Антъни Дейвис водеше Ню Орлийнс с 37 точки и 15 борби, но след мача се заговори, че е бил на прегледи заради проблем в коляното, което определено е притеснително за Пеликаните, които са 7-14. 

Останалите резултати: Детройт – Орландо 92:98 (Реджи Джаксън дебютира с 18 точки за сезона за Пистънс, но Меджик за 10-и път в последните си 11 мача допусна по-малко от 100 точки и взе трети успех в 4 мача), Ню Йорк – Сакраменто 106:98, ЛА Клипърс – Индиана 102:111 (Пейсърс направиха дубъл над калифорнийци).