Баскетболистите на Ню Йорк Никс продължават да губят мачове и тази нощ паднаха за 8-и път в последните си 9 срещи, след като отстъпиха с 96:110 у дома от Ню Орлийнс. 

Лошата серия смъкна тима до 11-о място в конференцията с баланс 17-21, след като в един момент през декември той бе стигнал до 4-ата позиция. 

В този мач домакините играха без Дерик Роуз, който пропусна двубоя заради лични проблеми, но първоначално не се бе обадил за отсъствието си. Кармело Антъни бе изгонен в третата част да спорове със съдиите, а Кристапс Порзингис явно изпитва болки в ахилеса. 

Това помогна на гостите от Ню Орлийнс методично да отворят сериозен аванс, който стигна до 91:66 преди последнаната част. Лидерът на Пеликанс Антъни Дейвис се отчете с 40 точки и 18 борби, преди да бъде фаулиран грубо от Кайл О’Куин в една ситуация и да напусне, но за радост прегледите показаха, че не е пострадал  сериозно. 

Гостите прекъснаха серия от 3 поредни загуби и с баланс 15-24 продължават борбата за 8-ото място в Западната конференция. 

В другите мачове от деня Ръсел Уестбрук остана на борба от пореден трипъл-дабъл при победата на Оклахома Сити над Чикаго като гост със 109:94. Джими Бътлър бе с настинка и вкара една 1 точка за Биковете. 

Минесота победи Далас със 101:92 и спря поредица от 4 поредни загуби. Карл-Антъни Таунс поведе Вълците с 34 точки и 11 борби, Рики Рубио добави 13 точки и 15 асистенции, а домакините успяха в 56% от стрелбите си от игра.